Wijnhuizen

Alberto Ballarin

Een wijnhuis dat al 4 generaties lang met veel passie prachtige wijnen maakt. Het wijnhuis is gelegen in La Morra in Piemonte en produceert vooral Barolo en wijnen uit de Langhe streek. Alberto zelf is een jonge wijnmaker die het wijnhuis van zijn vader heeft overgenomen, vroeger genaamd ‘Cascina Ballarin’ en er zijn eigen passie en innovatie heeft ingestoken. Bij een trip in Italië is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan dit gezellige wijnhuis waarbij Alberto je laat genieten van een overheerlijke winetasting met de zeer waardevolle uitleg over de verschillende wijnen en wijngaarden. Het is zonder twijfel een zeer leerrijke ervaring.

Ontdek de wijnen van Alberto Ballarin

Franco Roero

Franco Roero is een wijnhuis gelegen in Monferrato in het prachtige Piemonte. Dit wijnhuis wordt geleid door een familie waar de passie niet te ontkennen is. Vader, moeder en zoon, Gian Luca, werken samen om de lekkerste wijnen te creëren. Het is een wijnhuis met een klein maar zeer kwalitatief assortiment bestaande uit Chardonnay, Grignolino, Langhe Nebbiolo en meerdere Barbera d’Asti’s. Zij willen de mensen een echte beleving geven met hun uitgesproken wijnen met veel smaak. Het enthousiasme, de humor en de oneindige passie en liefde van deze familie is gewoon te mooi om te weerstaan aan een bezoek wanneer je in Italië bent. 

Ontdek de wijnen van Franco Roero

Azienda Agricola Stra

Azienda Agricola Stra werd opgericht in het begin van 1900. Dankzij de huidige passie van de familie Stra, papa Roberto, mama Maresa en zoon Paolo, maken zij schitterende wijnen van een hoge kwaliteit. Al 5 generaties lang worden hier de lekkerste wijnen gemaakt. Het domein ligt op de heuvels in de gemeente Novello en het landgoed heeft een oppervlakte van ongeveer 16 hectare, waarvan 10 hectare wijngaard. Van Barbera d’Alba, Langhe Nebbiolo tot lekkere Barolo’s. Stuk voor stuk elegante, krachtige wijnen. Deze wijnen zijn zeker niet te missen in jouw assortiment thuis.

Ontdek de wijnen van Azienda Agricola Stra

Renato Fenocchio

Het wijnhuis van Renato en Milva Fenocchio ligt in Neive, een klein dorpje nabij het prachtige Alba. De wijngaarden van het domein zijn terug te vinden in de glooiende heuvels van Barbaresco, Neive en Treiso met een uitstekende ligging, wat maakt dat ze wijnen van topkwaliteit produceren.

Milva en Renato behandelen hun wijngaarden op een organische manier zonder de traditionele chemische technieken. Dagelijks zijn Renato en Milva terug te vinden in één van hun wijngaarden, die ze met de nodige passie onderhouden en bewerken. Wanneer Milva in de kelders van het domein begint te vertellen, doet ze dat met met een grote portie trots en liefde. Dag en nacht zijn ze bezig met de wijnen en het streven naar de optimale kwaliteit.

Ontdek de wijnen van Renato Fenocchio

Montaribaldi

Montaribaldi is van historie een familiebedrijf, gevestigd midden op de ‘Langhe’ heuvels in het kleine dorpje Barbaresco. Het wijnhuis Montaribaldi is al vanaf het begin eigendom van de familie Taliano en heeft 19 hectare in het Barberesco gebied. In 1994 namen Luciano en Roberto het bedrijf over van hun vader en besloten toen meteen om alleen nog maar hoge kwaliteitswijnen te gaan produceren. Het is nog steeds een echt familiebedrijf, vader Guiseppe, moeder Carla, evenals de vrouwen van de eigenaren, Antonella en Franca, werken allemaal mee. Op dit moment produceren ze ongeveer 75.000 flessen per jaar. Dankzij de perfecte ligging van de wijngaarden van Montaribaldi en de typische witte bodem van de heuvels in de Langhe streek, zijn de elegante wijnen die er vandaan komen een lang leven beschoren. De familie maakt een aantal van de meest bekende wijnen uit de Piemonte regio: Barbaresco DOCG, Barolo DOCG, Barbera d’Alba DOC, Barbera d’Asti DOCG en Roero Arneis. Ze bieden een compleet assortiment aan van druivensoorten die typerend zijn voor deze streek. Opvallend aan dit wijnhuis is dat de wijnen duurzaam worden verbouwd en geproduceerd.

Ontdek de wijnen van Montaribaldio

Castello Banfi

Genesteld tussen de rivieren Orcia en Ombrone, op de zuidelijke heuvelflanken van Montalcino ligt een uniek domein van 2900 ha natuurpracht, waarvan een deel van de wijngaarden te midden van uitgestrekte bossen en boomgaarden. De unieke bodem van arme klei- en kalkgesteenten met lagen gefossiliseerde schelpen in combinatie met het Toscaanse klimaat geven de wijnen van Banfi een subtiel en elegant karakter. De bijdrage van Castello Banfi aan de renaissance van Brunello en de creatie van de “Super Tuscans” is niet te onderschatten. “Of all the great names in Brunello, Castello Banfi in Tuscany, may well be the most consistently outstanding.” (Wine Spectator) 

Ontdek de wijnen van Castello Banfi

Sorbaiano

Het wijnhuis is gelegen in Montecatini Val di Cecina en is een echte parel waar je, van op het tasting terras, een blik kan werpen op het gezellige stadje Volterra. Bij deze toffe wijnboer word je zeer hartelijk ontvangen en is het wijnproeven een echte beleving. Met hun lekkere hapjes, het prachtige uitzicht en natuurlijk de uitgesproken, geweldige wijnen wil je hier niet meer weg. Sorbaiano heeft zijn unieke smaak te danken aan de dichtbijgelegen zee die de wijnen een bepaald zoutgehalte geeft. Van een frisse, droge witte wijn naar de volle rode wijnen tot een overheerlijke zoete wijn. De unieke smaken van al deze wijnen zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Ontdek de wijnen van Sorbaiano

La Mirandola

Dit kleine, gezellige en sympathieke wijnhuis is gelegen in de Chiantistreek in het prachtige Toscane. Het wijnhuis van Lorenzo mag dan wel klein zijn met een beperkte productie, maar het feit dat de druiven met de hand geplukt en geselecteerd worden zorgt voor hoge kwaliteitswijnen. Zijn Chianti Classico is dan ook een wijn dat niet te missen is in je wijnkast. Lorenzo zelf is iemand die enorm gepassioneerd verteld over zijn wijnen en de mensen thuis ontvangt volgens ‘the real Italian way’. Met een zekere nonchalance verzorgt hij de meest gezellige tastings in zijn nederige stulp. Zeker een bezoekje waard!

Ontdek de wijnen van La Mirandola

Cascina Boschetti Gomba

Cascina Boshetti is gelegen in het hartje van Piemonte, namelijk in Barolo.
‘Barolo’ is naast een gezellig dorpje in Piemonte, vooral één van de beste wijnsoorten van Italië. Cascina Boschetti Gomba staat gekend om zijn indrukwekkend assortiment aan Barolo’s. Wanneer je bij dit prachtige landhuis aankomt zijn de Nebbiolo wijngaarden het eerste dat je aandacht trekt, om dan nog maar te zwijgen over het prachtige uitzicht over de bergen van de Langhe.

Ontdek de wijnen van Cascina Boschetti Gomba